Raket Flying Finn CUP -kauden kilpailu 2020

Raket Flying Finn CUP -kausi on käynnistynyt virallisesti Forssasta elokuun alussa ja päättyy Vihdin osakilpailuun syyskuun puolessa välissä. Alustavia järjestelyjä kyseistä kilpailusarjaa varten suoritettiin jo kesä-heinäkuun kuluessa. Kilpailussa ajetaan Karting eli mikroautoilla niin ammattilais- kuin myös harrastajatasolla. Lähdetään siis mukaan tutkimaan karting-autoilua hieman tarkemmin, eikun turvavyöt kiinni ja matkaan.

Kartingautot ovat yksipaikkaisia, putkirunkoisia ja jousittamattomia ajoneuvoja, joihin kuuluu aina jäykkä taka-akseli. Karting on Suomessa ja muualla maailmalla erittäin suosittu laji, sillä suurin osa FI -kuljettajista on tutustunut lajiin jo lapsena.

Karting tunnetaan nopeatempoisena ja tapahtumarikkaana lajina. Suomessa on lähes 70 ulkona sijaitsevaa kartingrataa ja 13 sisäkartingrataa. Kartingratoja ylläpitävät paikalliset autourheiluseurat.

Raket luokat kansallisia luokkia

Kartingluokat ovat nimeltään muun muassa Cadett, Harrastaja ja Micro-luokat. Micro-luokasta kuljettajat nousevat suoraan Raket-junior -luokkaan, joka tunnetaan myös ensimmäisenä kansallisena luokkana. Raket-luokassa pakoauton kuristin poistetaan kokonaan, jonka lisäksi auton ja kuljettajan yhteenlaskettava minimipaino saa nousta muita edellä mainittuja luokkia korkeammaksi. Raket-luokan autossa myös kaasutinta saa ajaessa säätää kaasuttimen yläruuvin avulla, joka antaa ajoneuvolle oikean ilman ja polttoaineen sekoituksen.

Raket-junior luokasta siirrytään aina yleiseen luokkaan silloin, kun kuljettaja on ensin suorittanut hyväksytysti 5 tarkkaa debytantti kilpailua. Yleiseen luokkaan siirrytään 10-16 vuotiaana, mutta jo 13-vuotiaana voi kerätä tarvittavia nousupisteitä Yamaha-junior -luokkaan, josta noustaan yleiseen Yamaha-luokkaan.

Cadett- Micro- ja Raket-luokissa kuljettajille on omat painorajat ajaakseen haluamassaan luokassa. Kartingin pariin pääsee liittymällä jäseneksi paikalliseen autourheiluseuraan, jossa opetellaan säännöt, saadaan ajokavereita ja harjoitellaan yhdessä ajamista radalla.

Raket Flying Finn CUP -kilpailuja järjestetään vuosittain

Raket Flying Finn CUP -kilpailut 2020 ovat menossa parhaillaan, sillä AKK:n hallitus on myöntänyt Cupille luvan. Mukana kaudella 2020 ovat muun muassa 2.8. Forssa, CUP, 9.8. Monako, CUP, 15.8-16.8. Ulvila, CUP ja 13.9. 2020 viimeinen, eli Vihti, CUP. Kansallisten kilpailuiden muodostama Flying Finn Raket -sarja järjestettiin ajanjaksolla 1.6 – 31.7. 2020. Raket -kilpailussa jokainen kilpailija saa osallistua oman ikäluokkansa kilpailuun heti sen vuoden alusta, jolloin kyseisen luokan vaatima vähimmäisikä tulee täyteen.