Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2021

Jääkiekko on suomalaisten rakastama urheilulaji. Kukapa suomalainen ei tuntisi Teemu Selännettä, Jari Kurria, Timo Jutilaa tai Saku Koivua? Kenelle ”jyrähtäjä” Kalervo Kummola ei olisi tuttu tai Carolina Hurriganes -joukkuessa maaleja liukuhihnalta tehtaileva Sebastian Aho? Entäpä nuorten maailmanmestari Kaapo Kakko tai Kärppien kasvatti Jesse Puljujärvi?

Jääkiekkoa pelaavat ovat monille faneille kuin omaa perhettä. Suomen Jääkiekkoliittoon kuuluu noin 200 000 säännöllisesti jääkiekkoa harrastavaa henkilöä ja noin 75 000 aktiivista lisenssipelaajaa. Suomen jääkiekkoliitto kuuluu ehdottomasti Suomen suurimpiin lasten ja nuorten kasvattajajärjestöihin. Jääkiekkoliiton aktiivista toimintaa ohjaavia arvoja ovat yhteisöllisyys, kunnioitus, erinomaisuuden ja hauskuuden tavoittelu.

Jääkiekolla on Suomessa vahva asema

Jääkiekon asema suomalaisella urheilukentällä on vahvistunut vuosi vuodelta. Suomen jääkiekkoliitolla on kymmeniä säännöllisiä yhteistyökumppaneita, lisenssikumppanuuksia, tavarantoimittajia, huoltajia ja matkanjärjestäjiä.

Monet tunnetut jääkiekkoilijat, kuten Teemu Selänne ja esimerkiksi Saku Koivu ovat aina olleet sekä nuorten että aikuisten suuria idoleita, eikä syyttä. Useammat jääkiekkoilijat, kuten edellä mainitut herrat panostavat nuoriin ja junnukiekkoiluun antamalla aikaansa erilaisten tapahtumien muodossa sekä tarjoamalla taloudellista tukea moniin yhteiskunnallisiin, tärkeisiin hankkeisiin.

Suomalainen Jääkiekkoliitto on aina ollut tärkeässä asemassa yhteiskunnassa, kuten edelläkävijänä erilaisissa asioissa ja monien suomalaisten liikuttajana. Jääkiekon suosio ei ole milloinkaan laskenut eikä tule koskaan laskemaan. Jääkiekkoa mennään harrastamaan koulupäivien jälkeen ja viikonloppuisin, missä tavataan uusia ystäviä mielenkiintoisen urheilulajin parissa.

Nuorten jääkiekko ja naisten jääkiekko ovat valloittaneet suomalaisten sydämet perinteisen miesten jääkiekon ohella. Eikä ihmekään, sillä menestystä satelee vuosi vuodelta aina vain enemmän. Paljon on menty siis eteenpäin vuodesta 1899, jolloin jääkiekon edeltäjää jäähockey-peliä kokeiltiin ensimmäisen kerran Helsingin Pohjoisrannassa.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2021 – valmistaudu kisatunnelmaan

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2021 tullaan järjestämään kahdessa kaupungissa, eli Latvian pääkaupungissa Riiassa ja Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Minskissä tullaan pelaamaan tärkeä A-lohko, mitalipelit ja loput puolivälierät, kun taas Latvian Riiassa pelataan B-alkulohko ja kaksi puolivälieräottelua. Lohkoon A kuuluvat maat ovat: Ruotsi, Tšekki, Venäjä, Slovakia, Sveitsi, Valko-Venäjä, Tanska ja Iso-Britannia. Lohkoon B kuuluvia maita ovat puolestaan Suomi, Kanada, Saksa, Yhdysvallat, Norja, Latvia, Kazakstan ja Italia.