Suositut Eläintarhanajot vuosina 1932-1963

Useampi suomalainen on joko nähnyt, tai käynyt Eläintarhanajoissa ja ainakin kuullut niistä aiempien sukupolvien kertomana. Suositut Suomen Suurajot, eli viralliselta nimeltään Eläintarhanajot järjestettiin ajanjaksolla 1932–1939 ja 1946–1963. Eläintarhanajojen ”isänä” tunnetaan kilpa-autoilija S. P. J. Keinänen.

Eläintarhanajojen synty

Herrat nimeltään S. P. J. Keinänen, Johan Ramsay ja Karl A. Ebb hankkivat 500 000 markan lainan itselleen ensimmäisten ajojen järjestelyä ja kustannuksia varten. Helsingin Moottorikerho piti ideaa aluksi hyvin uhkarohkeana ja varsinkin taloudellinen puoli tulevine kustannuksineen tuntui kerhoa pelottavan. Useiden neuvotteluiden jälkeen Helsingin Moottorikerho kuitenkin otti järjestelyvastuun lähes kokonaan itselleen, ja ajojen suunnittelu nytkähti nopeasti käyntiin.

Ensimmäiset Eläintarhanajot päätettiin pitää jo vuonna 1932. Ajot olivat nimeltään Suomen Suurajot Grand Prix -kilpailu. Ajoja mainostettiin runsaasti ja paikan päälle saapui 25 000 lipun ostanutta katsojaa. Ensimmäiseen lähtöön ilmoittautui kymmenen autoa, joista kuusi suomalaista ja neljä ruotsalaista kuljettajaa ajoneuvoineen. Voittojana maaliin tuli ennakkosuosikki Per Viktor Widengren Mercedes-Benz ajoneuvollaan ja toiseksi tuli ajojen isä S.P.J. Keinänen Chryslerillään.

Eläintarhanajoissa oli autojen lisäksi mukana myös moottoripyöriä. Moottoripyörät starttasivat ensimmäisen kerran vauhtiin myös vuonna 1932, jolloin voittajana maaliin saapui ruotsalainen kuljettaja nimeltään Gunnar Kalén. Suomalainen Raine Lampinen piti yllä loistavaa suomalaismainetta tulemalla pikkuluokassa toiseksi. Sotavuodet toivat taukoja ja jännitteitä myös moottoriurheiluun eikä eläintarhanajoja järjestetty ollenkaan vuosina 1940–1944. Ensimmäisen kerran sodan jälkeen ajettiin jälleen kevään korvaalla vuonna 1945.

Onnettomuuden kauaskantoiset seuraukset

Suomi on aina ollut moottoriurheilumaa, joten Eläintarhanajojen päättyminen vuonna 1963 ei ollut varmasti kenenkään mieleen. 19.05.1963 valkeni järjestäjien mielessä aurinkoisena, sillä olihan kysymyksessä juhlakilpailu, eli järjestyksessään 25. Eläintarhan ajot.

Kisan alussa ennakkosuosikki ja Eläintarhanajojen 14-kertainen voittaja Curt Lincoln ampaisi matkaan. Lincolnin perään kiihdyttivät 14 muuta osallistujaa, mutta kohta valtavan rysähdyksen saattelemana sattui jotakin. Freddy Kottulinsky ja Örjan Atterberg ajoivat aivan liian lähellä toisiaan, Atterberg ei ehtinyt jarruttaa ja alkuperäisestä lähtöpaikasta 200 metrin päässä oli autoja lennellyt sinne ja tänne. Ruotsalainen Attenberg kuoli ja suositut Eläintarhanajot päättyivät. Järjestelykomitea ei hakenut enää järjestämislupaa tulevalle vuodelle 1964. Viimeisimmän kilpailun voittajana palkittiin suomalainen Timo Mäkinen. Curt Lincoln puolestaan rakensi Vantaan Keimolaan moottoriradan, jossa ajettiin vuosina 1966–1978.